Aika rientää opiskellessa

with Ei kommentteja

Hups! Pitkä tauko on ollut viimeisestä kirjoituksesta ja tietty paljon on tapahtunut kaikenlaista. Loppusyksy meni mukavasti opiskelujen parissa ja tietenkin tulihan sitä harjoiteltuakin aika ahkerasti. Jatkoin nyt siis syksyllä 2012 keskeytyneitä sairaanhoitajaopintojani ja nyt näyttäisi siltä, että kuluvan vuoden lopulla minulla pitäisi olla toinen terveysalan amk tutkinto tehtynä. Olen tästä erittäin iloinen, sillä sitten olen saanut valmiiksi pitkään kestäneet opinnot, jotka tosiaan olivat tauolla kolmisen vuotta töiden ja armeijavuoden takia. Olen siis valmistunut 2010 fysioterapeutiksi. Monet ovat kyselleet, miksi vielä sairaanhoitajaksi olen opiskelemassa. Tässä vastaus; Valmistumisen jälkeen oli todettava, kuten jo oli tiedossa opiskelujen aikana, että työllistyminen tulisi olemaan haastavaa sillä hetkellä, koska avoimia työpaikkoja ei vain ollut. Ympäri Suomea valmistui samaan aikaan iso määrä fysioterapeutteja, eikä työpaikkoja ollut tarpeeksi, eikä ole nytkään. Vaihtoehtoina olisi ollut yrittäjyys tai lähteä vain jonnekin toivoen saavansa töitä. Hain töitä useisiin paikkoihin, mutta tuloksetta. Päätin siis jatkaa opintoja ja valintani oli sairaanhoitaja amk. Fysioterapeutin koulutuksesta sain tiedot ja taidot kuntoutuksen puolelta ja nyt sairaanhoitajaopintojen aikana olen pystynyt näkemään asioista hyvin laaja-alaisesti ja monista eri näkökulmista. Tämä kombo tulee antamaan minulle todella monipuoliset työvälineet tulevaan työhöni.

Loppurutistus on siis parhaillaan menossa ja tuleva kevät menee mukavasti työharjoitteluiden parissa. Alkuun kirurgista hoitotyötä, jonka jälkeen psykiatriselle puolelle ja viimeisenä lasten parissa työskentelyä. Sairaanhoitajan ammatissa tehtäväkenttä on todella laaja ja monipuolinen ja se tekee työstä todella mielenkiintoisen.

Harjoitukset ovat edenneet myös mukavasti, mitä nyt pieni flunssa aiheutti muutaman päivän tauon. Ensi kesäksi kisakalenterikin on jo aikalailla valmis. Tulevana kesänä kisaan triathlonissa Finntriathlonin kerääkokosarjan ja lisäksi isona tavoitteena on lokakuussa Amsterdamin maraton, jonne tarkoituksena on lähteä juoksemaan mahdollismman kova aika. Vuoden 2016 teema harjoittelu ja tietenkin opintojen loppuun vieminen, joka luo omat haasteensa urheiluun. Haasteita pitääkin olla elämässä, se on vain itsestään kiinni, miten niihin suhtautuu 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.