15.4.2011 – 18.4.2011

Matkustin Barcelonaan keväällä yhdessä ystäväni Charlotten kanssa. Toinen ystäväni Sanna tuli Barcelonaan Madridista. Suunnitelmana oli viettää pidennetty viikonvaihde rentoutuen ja tutustuen Barcelonan kulttuuritarjontaan.

_MG_4129

Day 1

Finnairin kone laskeutui myöhään illalla Barcelonan kentälle. Sannan lento Madridista saapui samoihin aikoihin. Matkatavarat saatuamme näimme Sannan ja lähdimme taksilla kohti keskustaa ja hostellia. Taksi lentokentältä hostelliin maksoi noin 20e. Hostelliin kirjautuminen sujui mutkitta. Ilta kului rentoutuessa ja uuteen ympäristöön tottuessa.

IMG_4078

Day 2

Päivä alkoi rennosti hostellin aamupalalla – paahtoleipää ja muroja.. Siitä sitten aurinkorasvaa ympäri kehoa ja kohti La Ramblasin kauppoja. Kävelymatkalla ohitimme kuuluisan Antonio Caudin suunnitteleman Casa Milan. Seuraavaksi vastassa oli monikerroksinen ostoskeskus El Corte Ingles. Lopulta pääsimme La Ramblan alkuun. Katu täynnä turisteja, kauppoja, katutaiteilijoita ja todennäköisesti myös taskuvarkaita.

Parc de la Ciutadella oli seuraava kohteemme. Upea puistoalue keskellä kaupunkia. Pieni hetki auringonottoa nurmella. Puistosta kävelimme Sagrada Familialle, jossa oli varmastikkin tuhansittain turisteja kuvaamassa edelleen keskeneräistä Caudin suunnittelemaa kirkkoa. Jonot sisälle olivat satoja metrejä, joten ihailimme kirkkoa vain ulkoapäin.

Illalla olikin tiedossa viihdettä. Alkuillasta TV:stä tuli Real Madridin ja Barcelonan futispeli. Hostellin TV-huone oli täynnä jengiä ja fiilis oli huikea. Barca voitti, onneksi. Hostellin työntekijä keräsi halukkaat yökerhoon menijät kasaan pelin jälkeen ja lähti näyttämään tietä yökerhoille rantaan. Metrolla mentiin ja kun olimme astumassa ulos metrosta, suuri joukko ihmisiä tunki sisään metroon. Pidin iPhonea farkkujen oikeassa etutaskussa ja kahdesti tämän sekasorron aikana joku koitti nostaa sen pois taskusta. Onneksi vaistomaisesti painoin peukalolla vastaan. Tällä tavalla sain pitää puhelimeni, mutta moni muu ei ollut yhtä onnekas. Eräältä tytöltä muutamassa sekunnissa tyhjättiin koko käsilaukun sisältö.

Yökerhossa oli hyvä meno, mutta drinkit olivat kalliita. Musiikki oli miksattua teknosettiä, joka ei kyllä tehnyt vaikutusta. Kaikenkaikkiaan siis tämän yökerhokokemuksen olisi voinut jättää kokematta. Kävelimme piiiitkän matkan yökerhoilta hostellille keskellä yötä väitellen maailman kummallisuuksista.

IMG_0200

Day 3

Päivän tarkoituksena shoppailu, auringonottoa rannalla ja kiertoajelu kaupungin ympäri. Erilaisia kauppoja Barcelonassa on todella paljon. Löytyy matkamuistomyymälää, laadukkaita vaateliikkeitä ja vaikka mitä muuta. Itselleni ostoskoriin tarttui Dieselin laukku merkkimyymälästä ja upeat aurinkolasit, jotka kylläkin katosivat vappuna…. Shoppailukierroksen päätyttyä olimmekin rannalla, jossa söimme ensin lounaan=pizzaa. Tämän jälkeen menimme tuuliselle rannalle, jossa auringonotto ei ollut kyllä mikään nautinto. Ranta oli siisti, mutta huhtikuussa on vielä melko viileää ja tuuli tuntui todella kylmältä.

Alkuillasta tytöt lähtivät omille teilleen ja lähdin itse kiertämään bussilla kaupunkia. Tätä voi kyllä suositella, koska tällä tavalla saa hyvän tuntuman kaupungin sisällöstä. Nähtävää on paljon ja aikaa vähän. Bussilla näkee nopeasti paljon.

IMG_4245

IMG_4375

_MG_4421

Day 4

Aika palata kotiin. Barcelonaa voi kyllä suositella kulttuurijanoisille ja myöskin rusketusta hakeville. Touko-, kesä-, heinä-ja elokuu ovat parhaita kuukausia, jos auringosta ja lämmöstä haluaa nauttia. Seuraavalla kerralla otan mukaan suuremman hiertymäsuojavalikoiman, sillä käveltyä tulee paljon.

Olen käynyt nyt 3 kertaa Barcelonassa ja nautin kaupungista joka kerralla enemmän. Aina jotain jää näkemättä. Omasta mielestäni se on yksi maailman parhaimmista ja monipuolisimmista kaupungeista.

Monesti matkakuumeen vuoksi unohdetaan keskeisiä matkaan liittyviä asioita. Terveydestä puhuminen koetaan usein paasaamiseksi, mutta matkalla tapaturman sattuessa huomaa, ettei siihen ole mitenkään valmistautunut. Ensiapuvälineet ovat välttämättömät. Barcelonaan hiertymäsuojia olisi ollut syytä ottaa enemmän mukaan. Myös aurinkorasva unohtui. Onneksi pahempia haavereita ei käynyt, sillä varustautuminen oli olematonta.

IMG_4196

Majoitus:

 1. -Hostel Casa Gracia (siisti hostelli, jossa myös aamupala)
 2. -Kävelymatkan päässä La Ramblasilta

Huomioitavaa:

 1. -rahayksikkö euro
 2. -kelloa siirretään 1h taaksepäin
 3. -paras matkustusaika loppukevät, kesä ja alkusyksy
 4. -keskilämpötila heinäkuussa +22
 5. -auringolta syytä suojautua aurinkorasvalla
 6. -taskuvarkaita runsaasti (erityisesti suurissa väkijoukoissa)
 7. -ihmiset pääosin ystävällisiä
 8. -bussikierros kaupungin ympäri kannattaa
 9. -kauppoja runsaasti (shoppailijan paratiisi)
 10. -upea ranta aivan keskustan vieressä
 11. -taksilla kannattaa kulkea pienet matkat (metrolla pidemmät matkat)
 12. -yöelämä on ainutlaatuista ja rannalta löytyy runsaasti yökerhoja
 13. -kulttuurinähtävyyksiä on runsaasti
 14. -hiertymiä tulee helposti kosteuden ja kuumuuden vuoksi (jos kävelee paljon)
 15. -ruokamyrkytys on mahdollinen (oireina mm. oksentelu ja ripuli)
 16. -hoida mahdollinen lääkityksesi ajantasalle ennen matkaa
 17. -selvitä mahdollisten perussairauksiesi vaikutus matkustamiseen (lentämiseen jne.)

Vaadittavat rokotukset:

 1. -Hepatiitti A ja B riskiarvion mukaan
 2. -MPR
 3. -kurkkumätä- tetanus

Nähtävyydet:

 1. -kirkot (Sagrada Familia, Santa Maria del Mar, Sagrat Cor)
 2. -puistot (Parc de la Ciutadella ja Parc Güell)
 3. -aukiot (Plaça de Sant Jaume, Plaça del Rei ja Plaça d’Espanya)
 4. -modernit rakennukset (Casa Milà ja Casa Battló)

Kattava Barcelonan infosivusto:

http://www.matkaopas-barcelona.com/

 

-Joni