Kisailua

with Ei kommentteja

Tämä mamma sitten päätti vähän verestää vanhoja muistoja kisailemalla viime lauantaina. Lajina oli klassinen voimanosto, joka pitää sisällään raakakyykyn, -penkkipunnerruksen ja –maastavedon. Kisat olivat Riihimäellä, jonne suuntasimme viiden raumalaisen voimin. Kisoihin valmistautuminen sujui kivuttomasti ilman laihdutuksia ja lähinnä crossfit-treenillä. Aika ja innostus ei vain ole riittänyt varsinaisiin voimanostotreeneihin. Tarkoituksena oli vain mitata tämän hetken kunto ilman sen suurempia tavoitteita.

Jo lämmittelyssä mietin, että mihin ihmeeseen olen taas itseni tunkenut ja minkä ihmeen takia. Muut naispuoliset nostajat lämmittelivät sellaisilla painoilla, joista voin itse vain unelmoida. Noh, mitäpä sellaista murehtimaan, jokainen tekee parhaansa. Ensimmäisenä lajina oli kyykky, teknisesti ehkä haastavin tässä kolmen lajin setissä, mutta niin tutuksi tullut crossfitin puolelta. Kyykkysuoritus ei mennyt aivan oppikirjan mukaan, koska tuskin kukaan paikalla olijoista oli nähnyt yhtä karmeaa tekniikkaa, mitä minä siellä edessä esitin. Ilmeisesti tuomarit kuitenkin tykkäsivät tyylistä ja kaikki kyykyt hyväksyttiin tuomariäänin 3-0, tulos 85kg.

DSC00260

Nopean, hyvin nopean, lämmittelyn jälkeen oli vuorossa penkkipunnerrus. Suosikkilajini, jota en ole kuitenkaan kovin paljon viime aikoina harrastanut. Nostot sujuivat hyvin ja tuomarit liputtivat valkoista jokaisessa nostossa, tulos 55kg. Viimeisenä lajina oli inhokkini maastaveto. Tai oikeastaan selkäni inhokki, niin paljon se osoittaa aina mieltään maastavedon jälkeen. Ilmeisesti järkeni jää aina kotiin tällaisilla kisareissuilla ja niin kävi tälläkin kertaa. Selän kivuista huolimatta ennätysraudat tankoon, tulos 100kg. Viimeiseen nostoon pyysin 105kg, mutta ilmeisesti joku itsesuojeluvaisto toimi ja tanko jäi lattiaan ilman kunnon nostoyritystä. Kolme lajia takana ja yhteistulos 240kg. Ei tuolla tuloksella nyt juhlita, mutta tulipa kokeiltua.

Nyt pari päivää kisojen jälkeen täytyy todeta, että ehkä olisi se järkikin kannattanut pakata laukkuun mukaan. Selkä on siinä kunnossa, että kyllä tietää viikonloppuna nostaneensa vähän punttia. Mutta eiköhän se taas tästä. Sellainen olo kuitenkin tuli, että voimanosto tuli nähtyä ja nyt voi keskittyä crossfitiin, siinäkin sitä haastetta riittää. Vannomatta kuitenkin paras, eihän sitä taas tiedä, mistä sitä itsensä kohta taas löytää…

-Johanna

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.