Day 1

Jälleen aikaisen herätyksen jälkeen Cumulus Airportista aloitimme matkanteon innosta piukeina. Lento Las Palmasiin sujui leppoisasti Thomas Cookin koneella. Kanariansaaret on hyvä lomakohde myös sen vuoksi, että lentoaika ei ole mikään mahdoton, vain kuusi tuntia.

Saavuimme iltapäivällä hotellillemme Palm Oasikseen, joka ei sekään ollut pettymys. Palm Oasis sijaitsee rauhallisessa ympäristössä Sonnenlandissa, hieman Maspalomasin ulkopuolella. Suuri hotelli koostuu useammasta huvilasta ja päärakennuksesta. Asuimme itse huoneistossa, joka mielestämme on tällaisilla lomilla hyvin käytännöllinen. Huoneisto on tilava, ja siellä on oma keittiö. Hotellilla oli myös maksamisessa kätevä systeemi: Saimme käyttöön oman ”luottokortin”, jolla sai maksaa esimerkiksi hotellin supermarketissa. Viikon lopussa sitten maksettiin koko summa. Vaikka olimme kaikin puolin tyytyväisiä hotelliimme, huomasimme kuitenkin yhden huonon puolen: sijainti. Hotelli oli aikamoisen mäen päällä. Rannalle oli melkoinen kävelymatka, noin 5 km. Sinne kulkee toki myös busseja, mutta itse päätimme olla reippaita ja kävellä. Maspalomasin ”keskustaan” oli lyhyt matka, mutta emme löytäneet kyseisestä paikasta oikeastaan mitään. Siksipä kuljimme lähes päivittäin Play Del Inglesiin esimerkiksi syömään. Inglesiin oli myös monen kilometrin matka. Ensimmäisenä päivänä kilometrejä kertyi varmasti kaksinumeroinen luku, sillä ilman karttaa suunnistaminen ei ollut kovin helppo juttu.

SONY DSC

IMG_0600 2

Lauantaina Inglesissä oli melkoinen meno, nimittäin käynnissä oli suuret karnevaalit. Kadut olivat täynnä juhlakansaa, ja näimme toinen toistaan upeampia karnevaaliasuja. Itse emme olleet pitkän päivän jälkeen kovinkaan juhlamielellä, joten päädyimme illallistamaan erääseen pubiin. Täytyy sanoa, että eläissäni en ole niin sitkeää kanaa syönyt. Teki mieli kutsua Gordon Ramsay paikalle. Herkkuillallinen näytti tältä:

IMG_0009

IMG_0010

Pitkän päivän jälkeen ja huiman aikaeron aiheuttaman rasituksen vuoksi oli suorastaan juhlaa käpertyä hotellihuoneen puhtaisiin lakanoihin.

Day 2

Aamu alkoi auringolla ja hotellin aamupalalla. Olimme varanneet hotellilta jokaiselle aamulle buffet-aamiaisen, mikä osoittautui todella hyväksi päätökseksi. Jonille löytyi munat, pekonit ja donitsit. Aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti rantaa. Maspalomasin ja Inglesin rantaa ei oikeastaan voi suositella auringonottomielessä. Tuuli on aivan älytön varsinkin päivällä. Dyyneillä seikkailun jälkeen löytyy hiekkaa joka kolosta. Meressä on isot aallot, ja ainakaan snorklaaminen ei siellä oikein onnistunut. Veden alla ei ole mitään nähtävää, kun hiekka tekee vedestä sameaa. Myös nudisteja tuntuu löytyvän jokaisen puskan takaa. Ranta on siis ihan jees paikka, jos haluaa tehdä pienet aamulenkit rantaviivaa pitkin tai ottaa hienoja kuvia dyyneiltä. Mutta auringonottoon ja chillailuun suosittelemme kokeilemaan jotain muuta paikkaa. (Paitsi nudistit, pysykää vain siellä dyyneillä!)

SONY DSC

SONY DSC

Sunnuntai sujui muuten hyvin tyypillisissä kanarianloma-fiiliksissä. Jatkoimme auringonottoa hotellin altailla ja lähdimme taas Inglesiin syömään pizzaa. Illanistumiset jatkuivat norjalaisessa pubissa, joka sai Jonin norja-kuumeen pahenemaan entisestään.

IMG_0040

Day 3

Tänään oli vuorossa auton vuokraus. Vuokrasimme auton Avis-liikkeestä, joka on yhteistyössä matkanjärjestäjämme Tjäreborgin kanssa. Otimme kahdeksi päiväksi kivan pikku Polon, jonka rattiin päätimme yhteistuumin laittaa Jonin. Suuntasimme ensin Las Palmasiin katselemaan kaupunkia ja shoppailemaan. Vaikka kunnollista karttaa ei tuntunut löytyvän mistään, pääsimme perille. Las Palmasiin ajaminen oli itse asiassa todella helppoa, mentiin vain suoraan moottoritietä noin puoli tuntia. Parkkeeraaminen ahtaille kaduille ei sitten ollutkaan niin helppoa. Las Palmasissa oli kaikki peruskaupat, H&M, Mango, Zara yms.

IMG_0064

Muutaman tunnin tuloksettoman kaupoissa pyörimisen jälkeen suuntasimme sisämaahan vuoristoteille. Jälleen löysimme haluamamme reitin lähes tuurilla. Karttaan ei nimittäin ole merkitty liittymiä ihan oikein.. Kapealla vuoristotiellä olikin melko jännää. Siellä kulki lisäksemme niin busseja, pyöräilijöitä kuin rekkojakin.  Ajelun jälkeen kävimme näköalapaikalla, josta oli upeat maisemat. Valloitin tuolla reissulla myös ensimmäisen vuoreni! Kiipesimme näköalapaikan vieressä olevalle rinteelle. Koska meillä ei ollut minkäänlaisia kiipeilyvarusteita, emme lähteneet ottamaan turhia riskejä. Kyseinen kallio oli kuitenkin turvallista kiivetä ihan ilman köysiä yms. Pääsin myös koeajamaan uudet vaelluskenkäni. Hämärän tullessa ajoimme takaisin hotellillemme ja pidimme parvekkeella pienet viini- ja juustokestit.

SONY DSC

SONY DSC

Day 4

Lähdimme heti aamiaisen jälkeen taas tien päälle. Tällä kertaa määränpäänä oli Puerto Rico, jonka rannat hieman houkuttelivat. Puerto Ricoon oli todella lyhyt matka, n. 20 km, ja perille päästyämme löysimmekin sopivan rannan. Kyseinen ranta voitti kyllä Inglesin rannat 5-0. Hiekka oli valkoista, vesi kirkasta, aaltoja ei nimeksikään, ja muutenkin kauniit maisemat ja rauhallinen meininki. Pääsimme hieman snorklailemaan ja pelailemaan rannalla.

IMG_0094

Muutamassa tunnissa kuitenkin saimme auringosta tarpeeksemme ja lähdimme ajamaan taas sisämaahan. Tällä kertaa lähdimme Fatagaan päin. Fatagan kauniissa vuoristokylässä pysähdyimme jätskille. Sen jälkeen matka jatkui kohti Tejedaa, jonne emme kuitenkaan ikinä menneet. Vinkki muille turisteille: Käykää siellä, Gran Canarian korkeimmalla näköalapaikalla ja kiivetkää myös korkeimmalle vuorelle! Huonon karttatilanteen vuoksi emme itse tajunneet, missä edes olimme. Päädyimme kuitenkin kiipeämään eräälle melkoisen korkealle rinteelle. Mitä ylemmäs menimme, sen hurjemmalta tuntui. Rinne oli jyrkkä, ja viimeiset metrit olivat seinäjyrkkää kalliota. Käännyimme takaisin päin ennen huippua ihan turvallisuussyistä, vaikka se jäikin hieman polttelemaan. Saimme kuitenkin napattua upeita kuvia. Vaelsimme vielä pienemmälle mäennyppylälle, josta ihailimme Maspalomasta ja tähystelimme hotelliamme.

IMG_0072

SONY DSC

Illalla palautimme auton ja saamamme parkkisakot, jotka liikkeen myyjä kuitenkin täysin ignoorasi. Ilmeisesti Kanarialla pitää maksaa ”parkkisakko” vain, jos se on poliisin antama. Päivä oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut, joten juhlistimme sitä menemällä syömään vähän hienompaan paikkaan, skandinaaviseen ravintolaan A’la Mummoon. Jeps, vähän hölmöä mennä ulkomailla syömään suomalaiseen ravintolaan, mutta paikka kyllä erottui selvästi edukseen muista ravintoloista. Ruoka oli yksinkertaisesti tajuttoman hyvää, ja niin myös palvelu. Tyytyväisinä kerrankin onnistuneesta illallisesta palasimme hotellille.

Day 5

Tänään lähdimme heti aamulla reippailemaan Inglesiin päin vuokraamaan maastopyöriä. Olimme toisesta pyöräliikkeestä saaneet esitteen Happy Biking –pyörävuokraamosta, joka oli aivan toisella puolella Inglesistä. Vuokrasimme maastopyörät yhteishintaan 47 e ja lähdimme kohti gc504:a. Itse olin ensimmäistä kertaa maastopyörän päällä. Pyöräily sadan vaihteen kanssa osoittautui kuitenkin helpoksi, aina gc504:n alkuun. Sitten seurasikin n.10 km pelkkää ylämäkeä. Lyhyet shortsini eivät ilmeisestikään olleet suunniteltu pyöräilyä varten, sillä reiteni hankasivat epämukavasti satulaa jatkuvasti. Onneksi Joni oli varautunut lähes kaikkeen, joten keksimme nerokkaan ratkaisun teipata shortsit kiinni reisiini. Näytin ehkäpä vielä uskottavammalta pyöräilijältä sen jälkeen. Jossain vaiheessa, tiukan nousun jälkeen löysimme sopivan taukopaikan järven rannalta. Hetken tankattuamme ja valokuvattuamme päätimme jatkaa matkaa, mutta kappas, Jonin pyöränkumi oli puhjennut. Seuraava puolituntinen menikin sitä paikkaillessa. Onneksi oli se yksi varakumi mukana. Koska ei ollut enää varaa kuminpuhkeamisille, ja minä olin hieman kärttyisä raskaasta noususta, lähdimme takaisin päin. Nyt saimme vain lasketella takaisin Inglesiin.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Loppuilta sujuikin rennoissa merkeissä hotellilla chillaillen. Joni näytti taitonsa minigolfissa (onkohan kukaan muu saanut 18 yritystä yhdellä radalla?) Ja skabasimme taas pingiksessä. Siinä olimme yhtä hyviä. 😀

SONY DSC

IMG_0157

Day 6

Tämä päivä oli suoraan sanottuna vähän turha. Söimme, joimme, ja makasimme hotellin altailla koko päivän laiskoina. En ihan ymmärrä, miten jotkut jaksavat sellaista koko loman ajan. On niin paljon muutakin tekemistä kuin vain löhötä! Snorklausta harjoittelimme hieman uima-altaassa. Hotellin altaat saivat kyllä meiltä täydet pisteet. Niissä oli riittävästi tilaa, ja vesi oli lämmintä.

Iltapäivästä suuntasimme taas Inglesiin, vähän shoppailemaan matkamuistoja ja muuta. Kauppakeskus Jumbo paljastui ihan hyväksi ostospaikaksi. Illemmalla sitten menimme nauttimaan tapasta matkatoimistonkin mainostamaan tapas-ravintolaan. Se olikin sitten taas pettymys. Tapas oli yksinkertaisesti aivan jäätävän pahaa. Kannullisen sangriaa saimme sentään juuri ja juuri kitattua kurkusta alas. 😉

Day 7

Loma lähestyy loppuaan. Tämä päivä oli rantapäivä. Lähdimme patikoimaan (kyllä, kävelimme Inglesin rannalle yhteensä 2 tuntia), sillä erittäin tuulisella hiekkarannalla kävely ei ollut erityisen nopeatempoista puuhaa. Maksoimme aurinkotuoleistamme ja –varjosta tuulensuojassa 7,5 e yhteensä, ja viihdyimme siinä paikallamme ehkä tunnin. Otimme vähän hauskoja kuvia merestä ja dyyneiltä. Tämänkin reissun jälkeen hiekkaa oli j-o-k-a paikassa. Lisäksi kävimme hankkimassa jälleen yhden kulinaristisen elämyksen rannalla olevasta ravintolasta. Sandwich, josta olin koko viikon haaveillut, kalpeni jopa subille. Illalla hotellilla otimme taas chillisti. Kyllähän Inglesissä riittäisi biletyspaikkoja, mutta taidamme olla liian tylsiä lähteäksemme kahdestaan sinne bailaamaan.

Day 8

Kotiinpaluupäivä. Tästä päivästä ei ole muuta kerrottavaa, kuin että lentomatka oli hirrrveen kiva, ja laukkuja odottelimme Helsinki-Vantaalla tunnin. Tunnin. Jonka jälkeen hotellilla jonotimme parkkilappua noin puoli tuntia. Puoli tuntia. No, turhautumisten jälkeen oli pakko koota itsensä ja lähteä taas tien päälle kohti Turkua. Kaiken kaikkeaan lomamme oli todella onnistunut. Kanaria näytti itsestään aivan uuden puolen. Loppuun vielä pieni tiivistelmä siitä, mitä Gran Canarialle matkustaessa kannattaa muistaa:

•Ehdottomasti kannattaa vuokrata auto tai pyörä ja lähteä ajelemaan ympäri saarta. Sisämaan vuoristojen upeat maisemat ovat näkemisen arvoisia. Erityisesti saaren korkein paikka Tejeda.

•Jos ei halua itse ajaa, voi lähteä myös järjestetyille retkille esimerkiksi bussin tai jeepin kyytiin.

•Rannalla kannattaa lähteä esim. Puerto Ricoon.

•Parhaat shoppailumahdollisuudet ovat Las Palmasissa.

•Maastopyöriä saa Happy Biking  -nimisestä pyörävuokraamosta.

•Taksilla kulkeminen on erittäin halpaa.

•Ravintoloiden kanssa kannattaa olla tarkkana, jos haluaa syödä vähänkin laadukkaampaa ruokaa. Voimme suositella esim. A’la Mummoa. Myös monissa hotelleissa tarjotaan hyvää ruokaa.

•Auringolta täytyy suojautua, sillä se on erityisen polttava kyseisillä leveysasteilla. Suojakerroin 30 toimi meillä hyvin.

•Lasten kanssa kannattaa testata esim. vesipuisto Aqualand ja huvipuisto Maspalomasissa.

-Joni & Heidi