Matkalla Arizonaan

with Ei kommentteja
Bianca kuljetti hienosti oman kassinsa koko matkan ajan niin Helsingissä kuin Lontoossakin. Perässävedettävä on loistava taaperolle!
Bianca kuljetti hienosti oman kassinsa koko matkan ajan niin Helsingissä kuin Lontoossakin. Perässävedettävä on loistava taaperolle! Olin laittanut molemmille rintaan nimilapun jossa oli oman numeroni kansainvälisessä muodossa. Onneksi niitä ei tarvittu…

Lähtö lentokentälle oli hiukan hektinen tavaravuoren kanssa ja nukkuvien lasten, mutta onnistuimme kuitenkin nappaamaan jopa aamupalaa ennen lähtöä. Hiki virtasi lähtöselvityksessä kun lykimme vaunuja lentolaukkuun ja Leoa reppuun. Biancan rinkka oli kuitenkin liian iso käsimatkatavaroihin, joten se meni ruumassa. Hiukan jännitti, että miten kolmevuotias jaksaa kuuden tunnin odotuksen Lontoossa, mutta hyvinhän tuo meni. Siis lasten osalta.

Leo nukahti heti koneen lähtiessä liikkeelle, ihana tasainen humina... :)
Leo nukahti heti koneen lähtiessä liikkeelle, ihana tasainen humina… 🙂

Lentomatka Lontooseen oli täydellinen. Leo nukkui nousun aikana hyvät päikkärit ja oli muutenkin loppumatkan hyvällä tuulella. Bianca leikki ja väritteli tyytyväisenä ja Lontooseen saavuttiin hyvillä mielin. Jatkolennolle mentäessä totesimme, että takaisin tullessa emme ota takkeja käsimatkatavaroihin, ihan turhia vaikka vaihdettiin terminaalia räntäsateessa. Vauvalle kannattaa otta reilusti ruokaa mukaan matkalle koneeseen! Siinähän ei ole määrällisesti rajoitusta, mutta vaikka meillä oli pari ylimääräistä purkkia mukana niin tiukille meni. Lontoossa turvatarkastuksessa nimittäin piti avata puolet ja maistaa niitä siinä virkailijoiden edessä. No tietäähän sen, miten käy kun purkit avaa: Niitä ei enää 16 tunnin päästä syötellä. Lämpimästi suosittelen jauhemaista korviketta, joka meillä onneksi olikin käytössä.

Bianca sai koneeseen ihan uuden lelun, jolla ei aikaisemmin ollut saanut leikkiä. Siinä meni heti tunti mukavasti.
Bianca sai koneeseen ihan uuden lelun, jolla ei aikaisemmin ollut saanut leikkiä. Siinä meni heti tunti mukavasti.

Mutta jatkolento olikin sitten toinen juttu. Ensin Leo oli merkitty Biancalle ja Bianca oli aikuinen. Sitten Leolle ei ollut ollenkaan lippua, vaikka se oli meillä kädessä näyttää, koska olimme jo Suomessa zekanneet itsemme Phoenixiin asti. Sitten meillä oli kaksi vauvaa matkassa ja lopulta noin puolentoista tunnin odottelun jälkeen meillä oli kaikille ne liput jotka pitikin. Mutta portilla tuli lisää ongelmia. Leolla ei ollut viisumia, joten uudet selvittelyt alkoi. Vinkiksi muille: Tulostakaa se sivu, jossa näkyy, että kaikilla on ESTA status kunnossa. Meilläpä ei ollut sitä tulostettuna, ja kun Leon lippuja oli poistettu ja siirrelty, niin viisumi oli poistunut. No kun senkin asian selvittelyä oli odotettu taas puoli tuntia ja jännitetty, että oliko loma nyt tässä, niin yksi virkailija tuli sanomaan, että ei hätää, kyllä se selviää, sitä tapahtuu kaiken aikaa.

Lontoossa on joka terminaalissa hyvä leikkipaikka lapsille, jossa aika kuluu nopeasti ja lapset saavat purkaa istuessa kerättyä energiaansa.
Lontoossa on joka terminaalissa hyvä leikkipaikka lapsille, jossa aika kuluu nopeasti ja lapset saavat purkaa istuessa kerättyä energiaansa.

Vihdoin viimein pääsimme viimeisinä koneeseen kantaen kahta nukkuvaa lasta. Bianca nukkuikin ensimmäiset viisi tuntia putkeen ja Leokin nukahti parin tunnin päästä uudelleen. Mutta loppumatka olikin toinen juttu. Bianca alkoi voimaan pahoin herättyään, ja sitä kesti koko loppumatkan ja vielä tunnin ajomatkan Phoenixistä Superioriin. Vinkkinä voin sanoa, että Liberon roskapussirullat ovat osoittautuneet superhyödyllisiksi. Nyrkin kokoiseen tilaan mahtuu 45 pientä pussia, suosittelen ottamaan matkalle mukaan! 🙂

Meillä ei ollut ensimmäisellä lennolla paikkoja "tilavassa eturivissä, vaan kolme paikkaa vierekkäin koneen keskiosissa. Ja hyvä niin. Toisin kuin eturivin penkeillä, taaempana saa käsinojat ylös välistä, joka tekee elämästä huomattavasti helpompaa kuin iso jalkatila.
Meillä ei ollut ensimmäisellä lennolla paikkoja ”tilavassa eturivissä, vaan kolme paikkaa vierekkäin koneen keskiosissa. Ja hyvä niin. Toisin kuin eturivin penkeillä, taaempana saa käsinojat ylös välistä, joka tekee elämästä huomattavasti helpompaa kuin iso jalkatila.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.