Mountain biking in Tenerife

with Ei kommentteja

Nyt olemme päässeet jo lomailun makuun, ja aurinkoa on saatu enemmän kuin tarpeeksi. Kaksi päivää ollaan valloitettu saarta maastopyörillä. Tasaista tietä ei tältä saarelta löydy, ja nousut ovat paikoin hyvinkin rankkoja. Saari on oikeastaan pelkkää (ylä)mäkeä, joten suurta vauhdin huumaa ei täällä pääse kokemaan kuin alas tullessa, ja sekin on aina nopeasti ohi. Ei ole siis ihme, että muut kanssapyöräilijät on voinut laskea yhden käden sormilla.. Otettiin pyöräily Jonin kanssa melko rennosti, ja lepotaukoja pidettiin riittävästi. Muutama jyrkkä mäki tuli myös talutettua. Reidet olivat yksinkertaisesti niin hapoilla, että polkeminen oli mahdotonta. Pääsimme kuitenkin määränpäähämme Chioon, pieneen ja idylliseen kylään sisämaahan. Siellä nautitut kylmät colat olivat varmaan reissun kohokohta. Toisaalta laskettelu alaspäin (parhaimmillaan 50 km tuntivauhtia) oli myös aika mahtavaa, vaikkakin muun liikenteen varominen ja väistely vei vähän fiilistä. Tiet ovat Teneriffalla kapeita ja näkyvyys mutkien takaa huono, joten vaaratilanteita syntyy helposti. Onneksi autoilijat suhtautuvat kuitenkin hyvin pyöräilijöihin.

Molemmat olemme myös onnistuneet kaatumaan pyörillä. Joni kaatui jo heti kättelyssä, kun vastaanotimme pyöriä. Hassua tässä oli se, että onnettomuus tapahtui pyörää taluttaessa, ja tietysti tyyppi kaatui suoraan pyörän päälle. Muistoksi jäi entistä kipeämpi selkä ja naarmut lonkkaan sekä käsivarteen. Way to go!

Oma kaatumiseni tallentui jopa videolle. Olin lähdössä liikkeelle, mutta vaihteet olivat niin pienellä, että pyörä polki käytännössä tyhjää. Kengät kiinni lukkopolkimissa ei ollutkaan niin helppoa saada jalkoja maahan, ja – Voilá, meitsi on maassa. Onneksi sain kaatuessa sentään jalat irti polkimista, muuten olisi voinut käydä huonosti. Nyt selvisin pintanaarmuilla.

Kaiken kaikkiaan pyöräily Teneriffalla on hyvin haastavaa, mutta palkitsevaa. Ensin painetaan mäki ylös reidet hapoilla, ja sitten nautitaan alastulosta ja maisemista. Aika tehokasta ja hauskaa treeniä, sanoisinko! 🙂 Loppuun vielä pari kuvaa:

SONY DSC

 

SONY DSC

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.