Mikä?

OneLife on Turun alueella toimiva interaktiivinen elämäntapamuutospalvelu.

Kenelle?

Palvelu on suunnattu henkilöille, jotka haluavat muuttaa elämäntapojaan terveellisemmiksi ja päästä fyysisesti parempaan kuntoon. Ikärajoja osallistumiseen ei ole. Myöskään sairaudet, lääkitykset ja huonokuntoisuus eivät ole este, sillä toiminnasta vastaa terveydenhuollon ammattilaiset.

Kenen kanssa?

Henkilökohtaisena ohjaajana toimii lääketieteen tohtori, lastentautien erikoislääkäri Hannu Hirsimäki. Pohjakoulutuksena on myös lääkintävoimistelija (nykyisin fysioterapeutti) sekä runsas toiminta urheilun parissa. Avustajina toiminnassa mukana toimivat lääkäri Joni Hirsimäki, farmaseuttina työskentelevä ja ravitsemustieteilijäksi opiskeleva Heidi Seppälä ja fysioterapeutiksi opiskeleva Anniina Mikkola.

Miten?

Etenemme kanssasi vaiheittain:

1. Esitiedot: Ilmoittauduttuasi saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jossa on kysymyksiä aiemmista liikuntatottumuksista, mahdollisista sairauksista, lääkityksistä jne.

2. Alkukartoitus ja sopimuksen teko: Kun olet täyttänyt lomakkeen ja lähettänyt sen meille, sovimme ensimmäisen tapaamisen. Sen tarkoituksena on kartoittaa elämäntilanteesi sekä muutostarpeesi ja näiden pohjalta sopia henkilökohtaiset tavoitteesi. Tässä vaiheessa teemme myös sopimuksen.

3. Kuntotesti: Kuntosi testataan UKK-instituutin suunnittelemalla kävelytestillä.

4. Ohjelman laatiminen: Seuraavaksi laadimme sinulle yksilöllisen harjoitusohjelman yhdeksi kuukaudeksi ja annamme vinkkejä ruokavalioon sekä muihin elämäntapoihin liittyen.

5. Kehityksen seuranta: Jatkossa tapaamisia on kerran kuukaudessa. Tarkoitus on seurata kehitystäsi, antaa tukea ja tehdä aina uusi kuukauden ohjelma.

Miten kauan?

Ohjelman noudattamista ja tapaamisia jatketaan niin kauan, kun on tarvetta. Yleensä tavoitteen saavuttamiseen menee 6-12 kk, tarvittaessa 3-4 vuotta. Ymmärrämme kuitenkin, että elämäntilanteet voivat muuttua, joten voit keskeyttää koska vain. Sopimus on toistaiseksi voimassa ja irtisanomisaika on kalenterikuukausi.

Millaista tukea saan?

Tukeamme on tarjolla jatkuvasti, sillä voit ottaa ohjaajiisi yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella kellon ympäri. Tällainen tuutorointi sisältyy hintoihimme. Tulemme myös tarvittaessa kanssasi treenaamaan ja tutustutamme sinua halutessasi uusiin lajeihin.

Miksi valita OneLife?

– Valmentajana toimii lääkäri

– Yksilöllinen ja henkilökohtainen apu

– Toiminnasta vastaa terveydenhuoltoalan asiantuntijat

– Mahdollisuus käyttää firman lääkäripalveluita

– Sopii hyvinkin heikkokuntoisille

– Edulliset hinnat

 

Mitä maksaa?

Terveystarkastus – Suorituspaikkana HealH Oy:n erikseen sovittava toimipiste.
98 € (sisältää kliinisen tutkimuksen – mm. liikkuvuustutkimukset – ja tutkimussuunnitelman).

Terveystarkastuksen jälkeen
Tarvittaessa kliinisen fysiologian tutkimukset (esimerkiksi rasitusergometri) ja laboratoriotutkimukset yksityisessä keskuksessa (Mehiläinen, Terveystalo tms – ei julkishallinnollisessa toimipisteessä). Terveystarkastuksen vaatimat tutkimukset suorituspaikan hinnaston mukaisesti – yleensä mukana Kela-korvaukset.

Kuntoilusuunnitelma – tarkastukseen pohjautuen + kuntotestit 
105,40€ (sis alv), kuntotesti soveltuvalla menetelmällä – UKK-kävelytesti ja/tai (kunnosta riippuen) Cooperin testi tms. Kuntoilusuunnitelman ohjeistaminen.

Ravitsemuksen arviointi ja ohjeistus (valinnainen lisäpalvelu)

86,80€ (sis alv). Ravitsemusterapeutiksi opiskeleva Heidi Seppälä ohjeistaa ravitsemuksen suhteen. Kartoitus tehdään ravintopäiväkirjan avulla ja sen perusteella annetaan ohjeet jatkoon.

Kuntoutuksen/kuntoilun seuranta
74,40€ (sis alv)/kk, henkilökohtainen tapaaminen kerran kuukaudessa, jolloin kuntoilun ja ravitsemuksen seuranta – tarvittaessa yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostitse.

Ylimääräiset tapaamiset mahdollisia (esim yhdessä treenaamaan). Hinta on 62€/tunti (sis alv).

Miten ilmoittaudun mukaan tai mistä saan lisätietoa?

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: hannu.hirsimaki@healh.fi tai soittamalla: 0400-326 723 (Hannu Hirsimäki)