Mikä?

OneLife Kuopio on Pohjois-Savon ja Kainuun alueella toimiva interaktiivinen elämäntapamuutospalvelu.

Kenelle?

Palvelu on suunnattu henkilöille, jotka haluavat muuttaa elämäntapojaan terveellisemmiksi ja päästä fyysisesti parempaan kuntoon. Ikärajoja osallistumiseen ei ole. Myöskään sairaudet tai lääkitykset eivät ole este, sillä toiminnasta vastaa terveydenhuollon ammattilaiset.

Kenen kanssa?

Henkilökohtaisina ohjaajina toimii 28-vuotias lääkäri Joni Hirsimäki ja 25-vuotias 4. vuoden ravitsemustieteen opiskelija Heidi Hirsimäki. Jonin urheilutaustaan kuuluu 17 vuotta jääkiekkoa TPS:ssä ja nykyisinä harrastuksina triathlon sekä salitreeni. Heidillä on yleisurheilutaustaa ja nykyisinä harrastuksina myöskin triathlonia sekä salitreeniä.

Miten?

Etenemme kanssasi vaiheittain:

1. Esitiedot

Alkuun vastaanottokäynti (40min) Kuopion Mehiläisessä.

2. Alkukartoitus

Vastaanotolla kartoitetaan esitiedot ja tavoitteet. Luonnollisesti tehdään normaali terveystarkastus. Tarvittaessa tehdään lähete laboratorioon verikokeisiin ja sydänfilmiin.

3. Kuntotesti

Kuntosi testataan UKK-instituutin suunnittelemalla kävelytestillä tai Cooperin juoksutestillä.

4. Ohjelman laatiminen

Vastaanottokäynnin ja testien jälkeen laaditaan treeniohjelma.

5. Kehityksen seuranta

Jatkossa tapaamisia pyritään järjestämään kerran kuussa. Tämä voidaan toteuttaa joko Mehiläisen vastaanotolla tai sitten yhteisellä treenillä.

Miten kauan?

Ohjelman noudattamista ja tapaamisia jatketaan niin kauan, kun on tarvetta. Yleensä tavoitteen saavuttamiseen menee 6-24 kk. Ymmärrämme kuitenkin, että elämäntilanteet voivat muuttua, joten voit keskeyttää tarvittaessa. Sopimus on toistaiseksi voimassa ja irtisanomisaika on kalenterikuukausi.

Millaista tukea?

Tukeamme on tarjolla jatkuvasti, sillä voit ottaa ohjaajiisi yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella kellon ympäri. Tällainen tuutorointi sisältyy hintoihimme. Halutessasi tulemme myös kanssasi treenaamaan.

Miksi valita OneLife?

Yksilöllinen ja henkilökohtainen apu

Toiminnasta vastaa terveydenhuoltoalan asiantuntijat

Mahdollisuus käyttää firman lääkäripalveluita

Mitä maksaa?

Terveystarkastus – Suorituspaikkana HealH Oy:n erikseen sovittava toimipiste.

Sovelletaan normaalin vastaanottohinnaston mukaan.

Terveystarkastuksen jälkeen

Tarvittaessa kliinisen fysiologian tutkimukset (esimerkiksi rasitusergometri) ja laboratoriotutkimukset yksityisessä keskuksessa (Mehiläinen, Terveystalo tms – ei julkishallinnollisessa toimipisteessä). Terveystarkastuksen vaatimat tutkimukset suorituspaikan hinnaston mukaisesti – yleensä mukana Kela-korvaukset.

Kuntoutuksen/kuntoilun seuranta

Laskutus soveltaen normaalin vastaanoton hinnastoa.

Tulossa! Ravitsemuksen arviointi ja ohjeistus

Ravitsemusterapeutiksi opiskeleva Heidi Hirsimäki ohjeistaa ravitsemuksen suhteen valmistuttuaan. Ravitsemusterapeutille pääsee joko lääkärin lähetteellä tai omatoimisesti riippuen yleisestä terveydentilasta ja muista sairauksista. OneLife-palveluun kuuluu ravitsemusterapiakäynnit kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useamminkin.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla

Vastaanotolla kartoitetaan ensin asiakkaan nykyinen ruokavalio ruokapäiväkirjan tai haastattelun perusteella. Tämän pohjalta asetetaan tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa ja tehdään suunnitelma ruokavalion muuttamiseen. Suunnitelma tehdään aina yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti, ja siinä otetaan huomioon asiakkaan koko elämäntilanne. Tarkoitus ei ole keskittyä pelkästään kalorien laskemiseen tai antaa valmista malliruokavaliota, vaan ruokavalio suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Painonhallinnassa pyritään maltillisuuteen, koska tavoitteena on uusien elämäntapojen pysyvä omaksuminen, ei hetken kestävä laihdutuskuuri.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

HealH Oy

Joni Hirsimäki

040-753 4415