Scottsdale ja jäähyväiset Arizonalle

with Ei kommentteja
Viimeistä kertaa Superioriin tältä erää...
Viimeistä kertaa Superioriin tältä erää…

Viimeinen pari päivää Arizonassa meni lähinnä tuttuja tapaillen Superiorissa ja kuulumisia kertaillen. Ja tietysti pakkaillen. Oli meinaan jonkun verran tarttunut tuota tavaraa ja vaatetta varsinkin lapsille matkaan. Meillä oli vielä ajatuksena käydä Boyce Thompson Arboretumissa lasten kanssa kävelemässä, mutta se päivä meni sitten kuitenkin pakkaillessa ja pyykkiä pestessä. Olen itse siellä aiemmin käynyt ja voin suositella lämpimästi, siellä voi kävellä hyvin myös rattaiden kanssa ja ihastella aavikon kasvillisuutta eri puolilta Amerikkaa. Meinasin sanoa, että maailmaa, mutta tästä nyt en olekaan ihan varma. Tosi kiva paikka ulkoilla kuitenkin ja sijaitsee tosiaan myös Superiorissa. 🙂

Käytiin vielä moikkaamassa vanhaa ystävää ja hänen hevosiaan...
Käytiin vielä moikkaamassa vanhaa ystävää ja hänen hevosiaan…
Ja pääsinpä vähän testaamaan minäkin. :)
Ja pääsinpä vähän testaamaan minäkin. 🙂

Lauantaina oltiin kuitenkin vielä Scottsdale Arabian Horse Show’ssa käymässä. Se järjestetään joka vuosi helmikuun tienoilla Scottsdalen Westworldissä, nimensä mukaisesti. Parin viikon aikana siellä kilpaillaan kaikissa madollisissa kilpailuluokissa kaikissa lajeissa, mihin Arabeja ja niiden risteytyksiä Amerikassa käytetään. Lisäksi siellä on näytöksiä ja aivan mielettömän iso Expo-alue, jossa jo siinäkin riittää ihmettelyä kerraksi. Ja jenkkityyliin ruuasta ei ole pulaa, ulkona on kojua toisen vierestä ja tarjolla kaikkea mahdollista pikaruokaa, vähän toiseen tyyliin kuin suomalaisissa hevostapahtumissa, joista löytyy yleensä lakumyyjä ja pari buffettia kuivuneine kinkkusämpylöineen. Jos on vähänkään minkään sortin hevosihmisiä niin tämä on ehdottomasti visiitin arvoinen paikka koko perheelle. Westworldissä järjestetään paljon muitakin suuria hevoskisoja ja Rodeoita, jos siellä päin liikkuu, kannattaa katsastaa tarjonta.

Yhden English counry pleasure luokan voittaja.
Yhden English counry pleasure luokan voittaja.

Turha kai sitten kertoakaan, että meidän pieni hevostyttö oli ihan hurmoksessa kaikista niistä kauniista hevosista ja kimaltelevista kilpailu asuista, jätskikojuista ja ranskalaisista. Hevosshow oli siis todellakin lähinnä pienen kolmevuotiaan hevostytön taivas maanpäällä. Ja kimalletta sielläkin riittää, sillä jenkit osaavat showtyylin. Western pleasure ratsukot säikyivät kilpaa auringossa ja korkearaviset country pleasure ratsukot kiisivät ohi hännystakeissaan. Kyllä samanlaista panostusta toivoisi itsekin suomalaisiin kisoihin, voisi houkuttaa enemmän katsojia. Hevoset olivat kerta kaikkiaan upean näköisiä turvat rasvattuina ja kaviot lakattuina, puhumattakaan siitä, että arabit nyt yleensä vaan yksinkertaisesti miellyttävät ihmissilmää. Show oli kerta kaikkiaan hieno päätös meidän perheen lomalle.

Tästä verkka-aidan viereltä Biancaa ei meinannut millään saada pois, tästä kun näki lämmittelevät ratsukot ihan läheltä.
Tästä verkka-aidan viereltä Biancaa ei meinannut millään saada pois, tästä kun näki lämmittelevät ratsukot ihan läheltä.
Leokin katsoo oikein tarkkaan... :)
Leokin katsoo oikein tarkkaan… 🙂

Sitten oli vielä matkan vaikein osuus edessä, nimittäin hyvästit. Hyvästit taas Arizonalle, rakkaille ihmisille, aavikolle ja nuoruuden muistoille. Meillä oli niin kertakaikkisen onnistunut loma ja nähtiin niin uskomattoman paljon, että tässä riittää taas muistelemista pitkäksi aikaa. Oli ihanaa esitellä perheelle nuoruuden maisemia ja kulkea niitä meidän perheen tyyliin patikoiden ja puuhaillen yhdessä. Luulen että matka ei jäänyt meidän perheen viimeiseksi näihin maisemiin, sillä joku siinä aavikon karuissa maisemissa vaan aina vetää puoleensa uudelleen ja uudelleen. Ehkäpä ensi kerralla lapset ovat jo niin isoja, että hommaamme jostain hevoset käyttöömme ja tutkailemme aavikkoa lisää hevosen selästä käsin. Lämpimästi suosittelen vastaavaa reissua muillekin lapsiperheille ja autan kyllä mielelläni myös matkan suunnittelussa, ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä Healhin henkilökuntaan! Tällainen suunnittelupalvelu kun on kovaa vauhtia tulossa… 🙂

Kaikki pakattu ja kotimatkalla! :)
Kaikki pakattu ja kotimatkalla! 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.