Tästä se lähtee

with Ei kommentteja
Maailmanvalloitusjoukkue kotisuomessa
Maailmanvalloitusjoukkue kotisuomessa

Nyt se on sitten tehty, liput Arizonaan on tilattu koko perheelle Helmikuussa ja auto vuokrattu. Esikoisemme täyttää reissun aikana 3 vuotta ja nuorempi 10 kuukautta. Ja aina kun jollekin kertoo tulevasta reissusta, niin ensimmäinen kommentti on: ”Ootteko te ihan hulluja?! Noitten kanssa lentokoneessa… ” Täytyy vain todeta kaikille kiinnostuneille, että kai me sitten ollaan. Kyllä me ajattelimme ne lapset sinne koneeseen tosiaan ottaa. Kuulostaa vähän huonommalta vaihtoehdolta omaan korvaan ottaa viikon laivareissu alle vuorokauden lentämisen sijaan. Reipasta urheiluhenkeä mukaillen, otamme reissun treenin kannalta. Bodataan lentoasemilla miljoonaa kassia, rattaita, nukkuvaa vauvaa ja kiukuttelevaa uhmaikäistä. Kyllä siinä yhden kuntosalitreenin saa korvattua suuntaansa, uskokaa vaan. 🙂

Mistä päästäänkin vinkkiin numero uno. Jos haluaa edes teoreettisen mahdollisuuden, että lomakohteeseen voi selvitä ilman vatsahaavaa, älä varaa lentoa ison lentokentän kautta alle tunnin vaihdolla. Toki lyhyt vaihto lyhentää myös matkan kokonaisaikaa, mutta oikeasti… Vähän alle tunnin vaihdolla Heathrow:n lentokentällä ei ehdi löytää edes oikeaan terminaaliin menevää bussia ennen kuin seuraava kone on jo ilmassa. Siis pienten lasten kanssa, yksin kyllä helpostikin. Ihan varmasti se nuorempi pamauttaa vaipan yli äyräitten sillä sekunnilla kun koneen pyörät koskettaa ensimmäisen kerran kiitorataa ja ensimmäisenä saat bussin sijaan etsiä lastenhoitohuonetta. Sitten kun on vaippa ja vaatekerta saatu vaihdettua, joutuu vielä odottelemaan taaperoa, joka uuden wc:n lumoissa olisi valmis viettämään koko vaihtoajan pytyllä tai potalla, jos vaikka sieltä jotain vielä tulisi. Osa päivän treeniä tuleekin tässä vaiheessa, kun taapero otetaan kainaloon ja kantoon massiivisen oman käsimatkatavaran lisäksi ja lähdetään juosten etsimään sitä bussia, koska ei, ne koneet ei todella voi ikinä lähteä samasta terminaalista kuin mihin edellinen lento saapui, ei edes teoriassa. Tästäpä syystä meillä on lyhyempikin vaihto vähän yli kaksi tuntia ja sekin on kotiinpäin tullessa, kun ollaan mennessä saatu ihan rauhassa harjoitella ja koluta kaikki taxfreet läpikotaisin.

Itse valitsimme autoksi maasturin, jossa kulkee tilavasti ja turvallisesti koko perhe matkatavaroineen. Nämä löytyy usein nimellä SUV jenkkiläisissä vuokrafirmoissa.
Itse valitsimme autoksi maasturin, jossa kulkee tilavasti ja turvallisesti koko perhe matkatavaroineen. Nämä löytyy usein nimellä SUV jenkkiläisissä vuokrafirmoissa.

Toinen juttu on sitten autonvuokraus. Jenkeissä on liikenteessä paljon isokokoisia autoja, joten kannattaa ihan oikeasti tarkkaan harkita sitä, minkälaisen kulkuneuvon vuokraa. Meillä ei kyllä isäntä mahdu smartin rattiin jalkoineen edes yksin, saatika sitten lapset takapenkillä, mutta hieman suurempi auto voisi olla muutenkin suositeltavaa. Liikenne on suomalaiseen makuun maltillista ja ajonopeudet alhaisempia kuin suomessa. Lentokoneessa voisi viedä myös itse turvaistuimen, lentoyhtiöstä riippuen joko lapsen lipun hintaan kuuluen tai lisämaksusta, mutta me itse ajattelimme vuokrata paikan päältä ja säästää kantamisen vaivan. Tämä on hieman vielä harkinnan alla varsinkin nuoremman osalta, jonka haluaisin matkustavan selkä menosuuntaan, enkä oikein tiedä, millä tämän asian varmistaisi, muuta kuin ottamalla oman istuimen mukaan. Täytynee lähettää sähköpostia vuokrafirmaan… Autojen vuokrahinnat ovat jenkeissä kohtuullisemmat kuin Euroopassa, koska siellä yksinkertaisesti ajetaan kaikkialle. Siksi vuokraamalla suoraan yhdysvaltalaisia kanavia pitkin esim. netistä, kuten itse teimme, säästää noin puolet vuokrakustannuksista johonkin muuhun. Harkinnan arvoinen asia! :)Nyt pitäisi sitten ruveta miettimään, että mihin sitä autoa siellä Arizonassa oikein ajaisi. Suunnitelmat siis jatkuvat, samoin kuin muut valmistelut…

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.