Teide – fail

with Ei kommentteja

Hola täältä Teneriffalta!

Kolme päivää lomasta on vietetty sateisessa ja pilvisessä kelissä, mutta tänään alkoi jo aurinko näyttäytyä, ja saimme jopa rusketusta pintaan.

SONY DSC

 

Eilen meidän oli tosiaan tarkoitus kiivetä Teneriffan korkeimmalle huipulle, Teidelle. Olimme suunnitelleet, että yövymme maanantain vastaisen yön Teiden juurella sijaitsevassa Paradores-hotellissa, ja aloitamme huipulle nousun aamuviideltä. Olosuhteet eivät kuitenkaan olleet puolellamme. Sunnuntaina Teneriffalle saapui nimittäin kunnon myrsky, joka sulki jopa koulut. Tuulta oli parhaimmillaan 130 km/h, sisämaa oli pilvien peitossa, ja Teidellä satoi lunta. Lumiraja oli 5 kilometrin päässä Paradores-hotellista. Vaikka emme päässeetkään Teidelle asti, saimme kuitenkin kokea jännitystä ja vaarallisia tilanteita. Jo automatka Paradores-hotelliin sai adrenaliinin virtaamaan. Kapeat vuoristotiet, 5 metrin näkyvyys eteenpäin sumussa ajaessa ja tielle ulottuneet kivivyöryt vähän hirvittivät. Kivet olivat parhaimmillaan autonrenkaan kokoisia järkäleitä. Onneksi Jonin ajotaidot eivät taaskaan pettäneet, ja pääsimme turvallisesti perille hotellille. Hotelli sen sijaan osoittautui hyvin idylliseksi paikaksi, jossa oli turvallista kuunnella ulkona riehuvan myrskyn ääniä. Yö nukuttiin hieman levottomasti vuoristoilman vuoksi, koska hotelli sijaitsi 2000 metrin korkeudella. Vaikka tiesimme jo illalla, että Teidelle kiipeäminen tuskin onnistuu, oli Jonilla kuitenkin kello soimassa aamuviideltä. Myräkkä oli silloin edelleen yhtä paha, mutta halusimme kuitenkin tarkistaa tilanteen. Joni kävikin kysymässä uloslähdöstä respan mielipidettä, joka kuului: ”Are you crazy?” Lyhyen keskustelun jälkeen painuimme takaisin nukkumaan.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Seuraavan kerran heräsimme, kun oli jo valoisaa. Ainoa vaihtoehto oli lähteä ajamaan alaspäin lunta pakoon. Kivivyöryt olivat vielä edellistäkin päivää rajumpia, mutta jälleen selvisimme hengissä. Alempana löysimme sitten korvaavia patikkapolkuja ja vaellusmaastoja, joilla saimme vietettyä loppupäivän. Illalla rentouduimme hotellin omassa kylpylässä. Seuraavana suunnitelmissa maastopyöräilyä neljän päivän ajan 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.