Matkavalmisteluista (13.2.2012)

2.3.2013 lentokone nousee kohti Teneriffaa. Perillä odottaa tiukka aikataulu, jotta Teneriffan korkein vuori, Teide (3718m), saadaan valloitettua ja lisäksi ehditään kokemaan parhaat maastopyöräilyreitit. Matka on Finnmatkojen valmismatka ja hotelli sijaitsee Los Gigantesissa ja on  nimeltään Blue Star Club – Costa Los Gigantes Resort FFFF+. Matkalla on pituutta viikon verran. Valitsimme All Inclusive-vaihtoehdon, joten ruuat tulevat hotellin puolesta.

Valmistelut on aloitettu noin kuukausi sitten. Luvat vuorelle, pyörät ja auto on varattu jo hyvissä ajoin. Sunnuntaina 3.3. ajamme Teiden alapuolella sijaitsevaan hotelliin (Parador De Las Canadas Del Teide Hotel) ja tarkoituksena on viettää siellä yksi yö ennen huipulle nousua. Auto on vuokrattu CICAR-nimisestä vuokrausfirmasta ja tämän pystyi tekemään kätevästi netissä. Teiden huipulla käyntiin vaaditaan erityislupa, jonka voi hakea netistä etukäteen ja se on ilmainen. Huipun tuntumaan pääsee köysiradalla, mutta viimeiselle 200 nousumetrille tarvitaan erityislupa. Luvan saa osoitteesta  http://www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/index.aspx. Meillä on Heidin kanssa tarkoituksena kävellä huipulle alhaalta asti (vaikkakin olisi helppoa käyttää köysirataa..). Netistä löytyi joitain huonoja karttoja alueesta ja ilmeisesti paras reitti huipulle kulkee vuoren itäpuolelta. Tulostimme kartan netistä ja päällystimme sen kontaktimuovilla. Huiputus alkaa maanantaina 4.3. noin klo. 5 aamulla. Erityislupa sallii huiputuksen kahden tunnin aikaikkunassa. Meidän tähtäimessä on huiputtaa vuori klo 11-13 välillä. Garminin GPS olisi käytössä, mutta emme ainakaan vielä löytäneet Teneriffasta ladattavia karttoja netistä (ainakaan Garminin sivuilta..). Maanantaina iltana onkin jo kiire palauttamaan vuokra-auto klo 18 mennessä.

Tiistaina aamulla vuokraamamme pyörät tuodaan hotellille. Niillä olisi tarkoitus polkea 3 päivää enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Pyörät on vuokrattu Pro Bike Hire-nimisestä firmasta (http://probikehire.com). Suosittelen! Palvelu on ensiluokkaista. Katsotaan tuleeko pyörät vielä perille.. 🙂 Reittejä on vaikea löytää ja tämä on edelleen työn alla. Jotain OffRoad pätkää olisi tarkoitus löytää.

IMG_1166
Vuokrapyörä.

Pari päivää jätetään vain lomailuun… Ehkä. 😉

-Joni