Vihdoinkin!

with Ei kommentteja

Vihdoinkin sain luvan aloittaa taas treenaamisen. Johan tässä menikin kuukausi lepäillessä ja ihmetellessä. Tämä tarkoittaa sitä, että heinäkuun kisoja ajatellen aikataulusta ollaan pahasti jäljessä paitsi voimien, myös painonpudotuksen kannalta. Töitä on siis paiskittava todella kovaa, jos mielii nousta elokuussa SM-kilpalavalle. Kisapainoa ajatellen kun tuota ylipainoa on vielä seitsemän kiloa.

Korvan tilanne on hyvä. Kuulo on palautunut lähes kokonaan, eikä tämän hetkinen vajaus kuulossa haittaa elämää millään tavalla. Siksi tuntuukin hölmöltä, että edelleen on otettava rauhallisesti salilla. Paine ei saa nousta päässä, joka tarkoittaa sitä, että lähellekään maksimirautoja ei päästä. Mutta jos sitten jo ensi viikolla…

Koska nyt eletään jo toukokuuta ja kisavalmistelut ovat pahasti kesken, olen tällä viikolla laittanut treenien suhteen uuden vaihteen päälle. Aion lisätä aerobisen liikunnan määrää huomattavasti ja parhaimmillaan treenejä tulee päivässä kaksi. Näin ollen päivät on taas suunniteltava huolellisesti, jotta ehdin 24 tunnin aikana olla urheilijan lisäksi myös äiti. Ja vaimo. Kaiken lisäksi en ole ainoa urheilija meidän taloudessa, myös mieheni valmistautuu SM-kilpailuihin ja hänenkin on päästävä treenaamaan töiden lisäksi. Tosi asia on kuitenkin se, että hyvällä suunnittelulla lähes kaikki on mahdollista. Se että ei ehdi, on ehkä yleisimmin käytetty huono selitys. Tarpeeksi kun on tahtoa, löytyy myös ratkaisuja.

Haasteellisimpia ovat päivät, kun mieheni on 24 tuntia töissä ja olen sen ajan yksin lasten kanssa. Pitkille lenkeille en voi monta kertaa viikossa mennä, koska se olisi jo tuon esikoisen kiusaamista. Hän kun ei todellakaan jaksa istua rattaissa varttia kauempaa. Salille ei voi mennä, koska esikoinen on vielä liian pieni menemään yksin leikkipaikalle ja salin puolella taas on liian vaarallista tuollaiselle ikiliikkujalle. Vaihtoehdot ovat siis vähissä. Onneksi melkein naapurissa on kuitenkin mäki, jota ympäröi metsä. Ratkaisu löytyy sieltä. Lapset mukaan, nuorin vaunuihin nukkumaan ja esikoinen vapaaksi tutkimaan kiviä ja kantoja ja äiti juoksemaan vetoja ylämäkeen. Voin kertoa, että treeninä tuo on tappavan tehokasta. Syke nousee ja hiki virtaa. Treeni on ohi vartissa ja kaikki ovat saaneet raitista ilmaa. Suosittelen!

Loppuun vielä vanha kuva voimanostokilpailuista nostamaan motivaatiota.

IMG_1853

 

Tällaista tällä erää. Energistä kevättä kaikille!

-Johanna

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.