Williams ja Grand Canyon

with Ei kommentteja
Viimeinen kuva Sedonasta ennen lähtöä. Airport viewpoint.
Viimeinen kuva Sedonasta ennen lähtöä. Airport viewpoint.

Ajoreitti Sedonasta Flagstaffiin A89 pitkin on aivan huikea maisemiltaan, älkää vaan suotta kiertäkö nopeammalle interstatille. Tie on oikein kunnon vuoristotietä alkuun, kun se nousee sieltä Sedonan 1200 metristä vuorten yli 2000 metriin. Flagstaff on oikeastaan sekä Williamsin että Sedonan lähin iso kaupunki ja myöskin yksi Arizonan yliopistokaupungesta. Kävimme illalla ostoksilla Flagstaff Malissa, koska Williams on todella pieni paikka ja kaipasimme kaupunkiin. Matkaan menee noin 35 min. suuntaansa. Ostoskeskus oli tosin todella pieni, eli ei kannata odottaa suuria Flagstafistakaan.

Bearizona Williams ja amerikan biisoneita.
Bearizona Williams ja amerikan biisoneita.

Williamsissa ihan paras paikka lapsille on Bearizona Wildlife Park. Siellä on ensin noin kolme varttia vievä autolla ajettava osuus Biisoneineen ja Mustakarhuineen. Lopuksi on vielä noin kolmen vartin kävelykierros, jossa on karhunpentuja ja muitakin paikallisia villieläimiä. Bianca oli superinnoissaan ja lemppariksi tuntui muodostuvan kaikki karhut. Eläinpuisto on auki talvisin vain viikonloppuina ja autokierrosta lukuun ottamatta kaikki tapahtuu ulkona, myös syöminen, joten riittävästi vaatetta päälle!

Bianca ihastelee eläimiä autokierroksella.
Bianca ihastelee eläimiä autokierroksella.
Mustakarhut olivat koko perheen lemppareita.
Mustakarhut olivat koko perheen lemppareita.

Eläinpuiston jälkeen kävimme Williamsissa syömässä ja kuten muuallakin, pääkadulla täällä on todellakin turistihinnat! Meikäläisten lounas Pizza Factoryssa maksoi yli 40 dollaria ja palvelu oli todella surkeaa… No pizza ja täytetyt leivät olivat hyviä, mutta eivät kyllä neljänkympin arvoisia. Interstate 40:n varrella Grand Canyon Railwayn varrella on huokeampia pikaruokapaikkoja vieri vieressä, kuten tuttu Mäkki, Jack In the Box, jossa itse kävimme, ja Taco Bell, Pizza Hut, KFC… Eli mitä vaan tekee mieli. 🙂 Williamsin keskustasta vielä.. Siellä on paljon kivoja matkamuistomyymälöitä, joissa valikoimaa on enemmän kuin Sedonan myymälöissä ja väkeä vähemmän ainakin päiväsaikaan.

Junamatkalla.
Junamatkalla.

Grand Canyonin kävimme tällä kertaa katsastamassa vanhalla junalla Grand Canyon Railwaylla. Aluksi oli hauska Cowboy näytelmä ja junan henkilökuntakin on pukeutunut old west- tyyliin. Junassa kävi cowboy soittelemassa vanhoja lännenbiisejä ja paluumatkalla oli lavastettu oikea junaryöstö. Huikean hauska matka aikuisille ja isommille lapsille, meidän lapsilta meni kaikki vielä aikalailla ohi. Ja pienten lasten kanssa suosittelen jäämään Canyonille yöksi ja tulemaan junalla vasta seuraavana päivänä takaisin. Paluumatka samana päivänä oli meinaan hiukan raskas… 🙂 Grand Canyonista on sitten turha tässä puhuakaan. Se pitää vaan yksinkertaisesti nähdä, salpaa hengen joka kerta!

Meidän perhe Grand Canyonilla.
Meidän perhe Grand Canyonilla.

Otimme junareissun kanssa samaan pakettiin Grand tourin kanjonilla, johon kuului myös lounas. Hyvä vaihtoehto, jos haluaa päästä helpolla ja lounas oli superhyvä buffetlounas. Tosin meidän perhe liikkuu seuraavalla kerralla, jos siis vielä joskus paikalle päästään, kanjonin busseilla ja kävellen. Valmiilla kierroksella oli jätetty ihan liikaa aikaa matkamuistomyymälöihin. Bisnestä tietysti, mutta senkin ajan olisi voinut käyttää ihaillen sitä, mitä sinne tultiin katsomaan. Kyllä puoli tuntia kaupoissa riittää, nyt kolmesta tunnista puolitoista oli jätetty ostoksille…

Bianca kuvaajana, 3 veen ottamaksi kuvaksi huippu! :)
Bianca kuvaajana, 3 veen ottamaksi kuvaksi huippu! 🙂
Paluumatka alkaa pitkän päivän päätteeksi.
Paluumatka alkaa pitkän päivän päätteeksi.

Pakko kirjoittaa loppuun vielä vähän hotellisuositusta… Oltiin Williamsin Days Innissä ja ihan loistava lapsiperheille! Löytyy lämmitetty sisäuima-allas, pyykkikoneet, oikea aamiainen kuuluu hintaan ja palvelu on superystävällistä. Huoneessa on mikro, jääkaappi ja kahvinkeitin ja jääkone löytyy luonnollisesti käytävältä, jota varten huoneessa on myös pieni ämpäri. Ja aulassa on myös kahvia valmiina, sen kun ottaa vaan takeaway kuppiin mukaan, kuuluu hintaan totta kai. Juhanin ainoa kommentti blogiin tuleekin muuten kahvin osalta, jota en itse juo: Kahvi on täällä kuulemma huomattavasti parempaa kuin Suomessa. Myyvät myös postimerkkejä ja postittavat kortit puolestanne, wink wink tutuille, kohta saa ruveta odottelemaan. 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.